top of page

Ziua 2 și 3 - o peripeție în toată regula


Marți și miercuri am reușit să parcurgem în total 45 kilometri, în condiții mixte de vreme... Marți vremea a ținut cu noi, a fost un pic de vânt și un pic de zăpadă, dar ne-am putut vedea de drum conform planului inițial. Am tras cortul și ne-am odihnit bine.

S-a întâmplat ca miercuri dimineața să ne trezim pe o furtună și un viscol crâncen, cu fulgii de zăpadă pur și simplu zdrobindu-se pe peretele cortului. Ne-am pregătit de drum, împachetându-ne bagajele și încercând să ne protejăm de vântul necruțător.

La o clipire de neatenție însă, la încercările de a împacheta cortul, vântul l-a smuls din loc și l-a zburat la zeci de metri depărtare, în ceața deasă. Degeaba am încercat să-l salvăm din ghearele vijeliei, zăpada adâncă părea să-i țină partea lui, oprindu-ne în acțiunea de recuperare și lăsându-ne fără adăpost.

Am decis să nu ne lăsăm: miercuri dimineața am pornit la drum cu un bagaj mai puțin, Joi urmează o furtună și mai periculoasă, așadar ne orientăm către vulcanul Grimjsfall, unde există un refugiu să ne odihnim.

 

YuppiSlide este proiectul comun Rupicapra Social și Taberele Yuppi: Szénási Zoltán și Katona Alpár vor traversa pe schiuri singuri, fără ajutor exterior, cel mai mare ghețar din Europa și vor strânge donații pentru copiii din Yuppi Camps. Prin intermediul campaniei caritabile #YuppiSlide2018, băieții și-au propus să strângă 45.000 lei. Suma va acoperi costurile taberei gratuite, destinate copiilor cu vârsta cuprinsă între 1-10 ani care suferă de boli oncologice, împreună cu familiile lor.

Contribuie și tu! Donează accesând link-ul: http://yuppicamp.galantom.ro/yuppislide2018


Posturi recente
Arhiva
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page