top of page

Sporturi Montane pentru Copii 2017

Inca o editie a Zilei Sporturilor Montane pentru Copii la care Rupicapra Social a fost parte, si anume cea de-a patra editie.

Programul Sporturi Montane pentru Copii are ca scop apropierea tinerilor de mediul natural arătând un mod de viață în care mișcarea este motorul vieții. Sportul în natură, în special la munte, înseamnă experiențe diferite de cele citadine, are farmecul lui aparte. Acestea pot fi savurate dacă cunoaștem acest mediu, regulile sale specifice.

Programul Sporturi Montane pentru copii dorește să atragă familiile, cu mic cu mare, în natură, pentru a desfășura împreună cât mai multe activități. Cei care au gândit și realizat acest program au zeci de ani de experiențe pozitive și au convingerea că această cale este cea mai benefică pentru dezvoltarea armonioasă a unui copil în cadrul familiei.

În 21 octombrie s-a desfășurat faza finală a programului Sporturi Montane pentru Copii. A fost un eveniment plăcut, interesant pentru cei mici și mari. Concursul Făget Tour se adresează alergătorilor montani, având o probă de semimaraton și una de cros.

Pentru copii am creat un program mult mai vast având diferite ateliere:

  • Atelierul de cățărare, prezintă o activitate care ar trebui corect însușită de toți cei care fac sport sau excursii la munte. Regulile sunt valabile în viața cotidiană. Prin acest atelier am oferit doar o “gustare” din ceea ce înseamnă cățărarea.

  • Atelierul de orientare prezintă modalitățile de folsire a hărții și a busolei, a descoperirii diferitelor forme de relief și vegetație reprezentate pe hartă.

  • Atelierul de alergare prezintă o activitate care crește din ce în ce mai mult în popularitate, este accesibilă oricui și este foarte sănătoasă. Am oferit un model familial în care toți membrii participă.

  • Atelierul de jocuri sportive prezintă idei de activități care pot fi făcute în timpul liber sau repaosului forțat cauzat de exemplu de condițiile meteo neprielnice. Latura familială este accentuată și aici.

  • Atelierul de manufactură oferă un model așa zis de cabană, idei de cum poate fi petrecut timpul de liber în mod plăcut și interesant. Subliniem totodată faptul că aceste activități stimulează gândirea și creativitatea.

  • Atelierul de educație ecologică nu ajunge să se facă doar în școală. În natură trebuiesc aplicate cele învățate. Aici este locul de exersare pentru a avea plăcerea de a ne desfășura activitatea într-un mediu curat, sănătos, atractiv.

Fazele pregătitoare ale programului Sporturi Montane pentru Copii au avut concursuri de orientare, alergare și excursii educative. Finalul s-a desfășurat pe terenul din Valea Gârbăului în 21 octombrie. Au fost prezenți 1300 de adulți și 350 de copii. Organizatorii au adus 60 de persoane pentru a conduce și a ajuta la buna desfășurare a evenimentului. Am beneficiat de sprijinul Poliției și Jandatmeriei.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului local Cluj Napoca, ajutat de alți sponsori și parteneri: Consiliul Județean Cluj, Clubul Sporturilor Montane Rupicapra, Runners Club, fun-run.ro, Centrala de Escalada, Alpine Tours, Transilva, Compass, Mokatar.


Posturi recente
Arhiva
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page